Lieve lezer,

Graag informeer ik je over het ontstaan van deze sloffen.

In 2014 kreeg ik borstkanker. Vanwege een genmutatie BRCA 1 heb ik gekozen voor een borstamputatie. Mijn doel daarbij was borst weg, kanker weg, geen bestraling of chemo. Vanwege de aard van de kanker, erg hormoongevoelig en eiwitgevoelig (HER2neu) hebben we (mijn man en ik) een lang en uitvoerig gesprek gehad met oncologie. Eigenlijk komt het erop neer dat ze alle vrouwen waarbij de tumor Her2 pos is bevonden streng aanbevelen een vervolgtraject uit voorzorg te doen. Het traject bestond in mijn geval uit 1 x per 3 weken aan het infuus. De eerste 4 kuren zijn 2 soorten chemokuren, de volgende 4 kuren een andere chemo soort en immunotherapie (anti hormoon therapie ook wel genoemd) en daarna 13 keer immunotherapie. Kortom een jaar onder de pannen.

Naast veel gedoe heeft het me teruggebracht naar de kern, leven: van uur tot uur. Dag tot dag. Zijn….

In deze periode heb ik advies gevraagd op zowel puur regulier medisch gebied en heb ik veel profijt gehad van adviezen op het alternatieve gebied. Omdat ik veel last had van bijwerkingen en pijn in de voeten ben ik gaan experimenteren met materialen. Waaronder turf (zolen) in mijn schoenen en massages met deze olie. Tevens werd me aanbevolen laagjes goede kleding (zijde, wol) te gaan dragen om mezelf te omhullen en warme wollen sloffen aan te schaffen. Sloffen die niet hard zijn, sloffen die aan je voeten zitten, maar die je niet voelt. Deze ben ik toen gaan maken. Wol gekocht, zuiver biologisch en na ongeveer het derde paar had ik een paar sloffen die me pasten, me omhulden en me hielpen in gronding, warmte en pijn te verlichten. Liefde noem ik het.

Inmiddels heb ik voor velen sloffen gebreid. Ik brei ze eerst en daarna wol vilt ik ze. Er zijn mensen die ze aantrekken omdat ze gewoon heerlijk warm en aangenaam zijn. Omdat ze er leuk uitzien. “Eens wat anders”. Wat ik vooral ervaar is dat er veel mensen zijn die om uiteenlopende redenen warme voeten, zere of koude voeten hebben. Bobbels, uitsteeksels of links en rechts verschillende maten. Vooral deze mensen zijn erbij gebaat. Met je blote voeten in deze sloffen gemaakt van een zuiver materiaal met een liefdevolle intentie helpt en omhult je.

Vilten sloffen, gemaakt van DROPS Eskimo wol. Een heerlijk zacht, rond en luchtig garen gemaakt van 100% puur wol. De garenvezels zijn onbehandeld, wat betekent dat de wol alleen is gewassen en niet is blootgesteld aan chemische behandelingen voor het verven. Zo blijven de natuurlijke eigenschappen van het garen zichtbaar en heeft het garen een mooie vorm en structuur. De sloffen zijn met heel veel plezier en liefde gemaakt. Zuiver handwerk. Een genot voor je voeten.

Fijn dat je kennismaakt met deze materialen en met deze sloffen die er gewoon zijn om jou te omhullen.

Hartelijke groet, Angelique Wibier