Van overleven naar acceptatie
Kanker heeft grote impact op jou die het ervaart en jouw naasten. Ondanks de nabijheid van dierbaren ervaar je (soms) kwetsbaarheid en eenzaamheid. Je staat anders in het leven, in je werk, vriendschappen en relatie. Vaak steken angst en stress de kop op. Voor bijvoorbeeld het maken van keuzes, de behandeling, de dood, de (controle) afspraak, de mening van een ander. Iedere ervaring van de ziekteperiode geeft andere stressgebieden. Tijdens en na het kankerproces ontmoet je jezelf opnieuw, kom je andere dingen van jezelf tegen. Ook als je je in de nazorgperiode bevindt van je proces of zelfs nog ver erna. Het leven kan voelen als overleven.
Ik help mensen die geraakt zijn door kanker precies stil te staan bij wat er is. Jij gaat opnieuw voelen, rust ervaren, vitaler en sterker worden. Jij vindt jezelf en vervolgt je weg of een andere. Mijn missie is dat je in verbinding komt met jezelf en van daaruit de regie voert over je leven (privé, werk, deelname maatschappij).
Als wandelcoach neem ik jou al wandelend mee in de natuur waarbij de omgeving bij het coaching proces wordt betrokken en actief wordt ingezet in het gesprek. De natuur helpt jou op een natuurlijke manier te bewegen tot jezelf, zonder oordeel, zonder te weten waar je vandaan komt, waar je naartoe gaat, jij mag zijn wie je bent.
Zelfs als je weinig energie ervaart zal dit je helpen. De wandelingen worden op maat gemaakt, qua tijd, tempo en stilstaan. Het gaat niet om leren wandelen, maar om bewustwording en zingeving. De locatie stemmen we af.
Geplande groepswandelingen: zie agenda
M +31648058443 | Angelique@beweegnaarjezelf.nl | lees wat anderen ervaren | lees over coaching
Ook ben ik samenwerkingspartner van
Stichting Integrale Oncologische (Na)zorg in Nijmegen
In oktober 2022 is het (na)zorg centrum geopend op het Kerkenbos 1097A in Nijmegen.
ION wil de oncologische zorg verbeteren door goede integrale samenwerking tussen verschillende disciplines. Uiteraard op het gebied van zorg, maar ook de zaken eromheen, zoals werk-integratie, uiterlijke verzorging en sport. Er wordt gekeken vanuit een holistische visie naar wat iemand nodig heeft. Van ‘patiënt zijn’ naar weer ‘mens zijn’ en de aandacht voor psychosociale aspecten en re-integratie in de maatschappij.
Door samenwerking tussen de 2e en 1e lijns zorg wordt beter gebruik gemaakt van elkaars kennis, netwerk en verwijsmogelijkheden en van beschikbare informele zorg.
Voor meer informatie: www.ion-nijmegen.nl